Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE

Huidveroudering

Vanaf ongeveer 25 jaar begint de huid de eerste tekenen van veroudering te vertonen. Er zijn drie duidelijke kenmerken die wijzen op een ouder wordende huid: rimpels, volumeverlies en afname van dichtheid. Vroeg of laat krijgen we dus allemaal te maken met een ouder wordende huid. Het is echter niet per se iets om ons zorgen over te maken: door de juiste verzorging kan de huid nog steeds een schitterende uitstraling behouden. Met behulp van de juiste hannah producten kunnen fijne lijntjes zelfs minder zichtbaar worden en vroegtijdige huidveroudering voorkomen.

Huidveroudering

Met behulp van de juiste hannah producten kunnen fijne lijntjes minder zichtbaar worden en kan vroegtijdige huidveroudering voorkomen worden.

hannah huidverzorging voor de ouder wordende huid
hannah huidverzorging voor de ouder wordende huid

 


 

Huidveroudering is iets waar we allemaal mee te maken krijgen als we ouder worden. Het kan echter geen probleem zijn: met de juiste verzorging kan de huid er nog steeds stralend uitzien. Met behulp van de juiste hannah producten kunnen fijne lijntjes zelfs minder zichtbaar worden en vroegtijdige huidveroudering voorkomen.

In dit artikel geven we advies over hoe je de huid dagelijks op een goede manier kunt verzorgen en stellen we producten voor die je hierbij kunnen helpen.

Maar wat is huidveroudering eigenlijk?

Vanaf ongeveer 25 jaar begint de huid de eerste tekenen van veroudering te vertonen. Er zijn drie duidelijke kenmerken die wijzen op een ouder wordende huid: rimpels, volumeverlies en afname van dichtheid. Rimpels kennen we allemaal wel. Volumeverlies wordt ook wel een "slappe huid" genoemd, of het verlies van contouren in het gezicht. Verlies van dichtheid uit zich in een dunner wordende huid en treedt meestal op bij vrouwen na de menopauze.

Wat zijn de oorzaken van huidveroudering?

Er zijn verschillende processen in ons lichaam en onze huidlagen die leiden tot veroudering. Aan deze processen valt niet veel te veranderen. Maar er zijn ook invloeden van buitenaf die bijdragen aan huidveroudering, waar we rekening mee kunnen houden. De blootstelling aan zonlicht, luchtvervuiling, roken, voeding en gebrek aan verzorging versnellen het verouderingsproces van de huid. Gelukkig kunnen we hier invloed op uitoefenen.

Hoe kun je de verouderde huid verzorgen?

Onvoldoende verzorging kan leiden tot vroegtijdige huidveroudering. Daarom is het belangrijk om de huid goed te verzorgen. De juiste verzorging begint met een dagelijkse reiniging van de huid. Vervuiling in de lucht kan ervoor zorgen dat de huid sneller veroudert, dus is het belangrijk om 's ochtends en 's avonds het gezicht grondig te reinigen. Een uitstekende reiniger voor de verouderde huid is de hannah Cleansing Oil, die het gezicht op milde wijze ontdoet van alle dagelijkse vervuiling.

Een goede dagcrème is essentieel voor de ouder wordende huid. In ons assortiment hebben we verschillende crèmes die perfect aansluiten bij dit huidtype. Daarnaast raden we aan om gebruik te maken van hannah Oxys Genes, die zorgt voor extra zuurstof voor de huid.

Voor de ouder wordende huid is een aparte oogcrème sterk aanbevolen. Deze crèmes zijn speciaal ontwikkeld om fijne lijntjes rondom de ogen te verminderen en voorkomen. 

De zon heeft de grootste invloed op vroegtijdige huidveroudering. Het is dus uitermate belangrijk om ervoor te zorgen dat je huid dagelijks goed beschermd wordt tegen de zon. 

Met deze stappen heb je een stevige basis voor een goede dagelijkse verzorging van de ouder wordende huid. In ons assortiment vind je ook serums, maskers, peelings en nog veel meer voor de perfecte verzorging van dit huidtype. Je kunt ze allemaal terugvinden in het hannahhuis.