Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE

Couperose

Couperose is een veelvoorkomende aandoening die gekenmerkt wordt door de aanwezigheid van talrijke uitgezette rode en/of blauwe bloedvaatjes in het gezicht. Deze ontsieren de huid doordat de oppervlakkige bloedvaten verzwakt zijn geraakt, waardoor ze zich verwijden en meer opvallen. De huid met couperose is buitengewoon gevoelig en kan als storend worden ervaren, maar dankzij de producten van hannah zijn er voldoende mogelijkheden om deze huid optimaal te verzorgen.

Couperose

De huid met couperose is buitengewoon gevoelig en kan als storend worden ervaren, maar dankzij de producten van hannah zijn er voldoende mogelijkheden om deze huid optimaal te verzorgen.

hannah huidverzorging voor couperose
hannah huidverzorging voor couperose

 


 

Voor elke huid is het van groot belang om de juiste verzorging toe te passen, maar mogelijk nog crucialer voor huiden die met couperose kampen. Door gebruik te maken van geschikte producten kan er voorkomen worden dat het probleem verergert en de huid kan zelfs mogelijk opknappen door het gebruik van gepaste producten. Binnen dit artikel zullen we uitgebreider ingaan op de benodigde verzorging van een huid met couperose en zullen we aangeven welke producten wij aanbevelen voor dit specifieke huidtype.

Wat moet er verstaan worden onder couperose?

Couperose betreft een dermatologische aandoening waarbij er zich in het gezicht duidelijk zichtbare rode en/of blauwe verwijde bloedvaatjes bevinden. Deze verschijnselen doen zich hoofdzakelijk voor bij personen die in de regel ouder zijn dan 30 jaar. In dit geval zijn de oppervlakkige bloedvaten in de huid verslapt, waardoor ze uitzetten en meer prominent aanwezig zijn. Er zijn diverse oorzaken die kunnen bijdragen aan het ontstaan van couperose, zoals ouderdom, erfelijkheid, overmatige blootstelling aan zonlicht en consumptie van alcoholische dranken. Mensen met een lichte huid hebben bovendien een hoger risico op deze aandoening. De verwijde vaatjes kunnen klachten veroorzaken als een branderig gevoel, prikkelingen, tintelingen of jeuk. Deze verdwijnen tijdelijk wanneer er druk wordt uitgeoefend, maar nemen vervolgens weer toe in zichtbaarheid.

Don'ts bij couperose

Er zijn twee factoren die aanzienlijke invloed hebben op het verergeren van couperose en waar men zelf controle over heeft: zonlicht en alcoholgebruik. Beide factoren resulteren in een grotere uitzetting van de bloedvaatjes. Het is uiterst belangrijk om met deze huidaandoening niet onbeschermd aan zonlicht blootgesteld te worden. Daarnaast wordt het buitensporig nuttigen van alcohol ten zeerste afgeraden, aangezien dit de huidaandoening kan verergeren.

Verzorging van de huid met couperose

Een adequate verzorging begint bij een goede reiniging. De huid met couperose valt onder de categorie 'zeer gevoelige huid' en dient dienovereenkomstig behandeld te worden. Reiniging van dit type huid vereist voorzichtigheid en milde producten. Een reinigingsmelk of -olie is zeer geschikt voor deze huidconditie.

Na een grondige reiniging is het essentieel om gebruik te maken van een hydraterende crème. Crèmes met voedende eigenschappen en beschermende elementen zijn zeer geschikt voor dit specifieke huidtype.

Om nog meer aandacht te besteden aan de verzorging kan ook een serum gebruikt worden om de huid te kalmeren en roodheid te verminderen.

Het gebruik van een crèmemasker wordt sterk aanbevolen bij dit type huid. Dergelijke maskers drogen niet op, zoals bijvoorbeeld kleimaskers dat doen, maar trekken juist in de huid om deze intensief te hydrateren en een ware oppepper te geven. Het hannah Hydro Balancing Mask is een uitstekende keuze en zorgt voor optimale vochttoevoer, resulterend in een zachte, soepele en goed gehydrateerde huid.

Zoals eerder vermeld, is bescherming tegen de zon van uiterst belang. Het inwrijven van de huid met aangepaste zonbescherming voordat deze blootgesteld wordt aan de zon is cruciaal om verergering van couperose te voorkomen.

De huid met couperose is buitengewoon gevoelig en kan als storend worden ervaren, maar dankzij de producten van hannah zijn er voldoende mogelijkheden om deze huid optimaal te verzorgen.