Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE

Brandwonden

Brandwonden zijn verschrikkelijk pijnlijke verwondingen die ontstaan als gevolg van oververhitting van de huid. Ze kunnen voorkomen bij alledaagse taken of door te lang blootstelling aan de zon zonder bescherming.

Er bestaan drie soorten brandwonden: eerstegraads, tweedegraads en derdegraads verbrandingen. Bij eerstegraads en de meeste tweedegraads brandwonden (waarbij de huid nog intact is) is het belangrijk om de huid goed te hydrateren. Gebruik hiervoor producten die niet irriterend zijn voor de huid en die juist verzachtend werken.

hannah huidverzorging voor brandwonden

 


 

Brandwonden zijn verschrikkelijk pijnlijke verwondingen die ontstaan als gevolg van oververhitting van de huid. Ze kunnen voorkomen bij alledaagse taken of door te lang blootstelling aan de zon zonder bescherming.

Er bestaan drie soorten brandwonden: eerstegraads, tweedegraads en derdegraads verbrandingen.

Eerstegraads verbrandingen worden gekenmerkt door rode en droge huid, vergelijkbaar met een zonnebrand. Deze wonden kunnen zelf behandeld worden en hoeven niet door een arts gezien te worden.

Tweedegraads verbrandingen zijn te herkennen aan roodheid en blaren of vochtige plekken op de huid. Meestal kun je deze wonden zelf behandelen. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts.

Ten slotte zijn er derdegraads brandwonden waarbij de huid volledig verdwenen is en er geen pijn wordt ervaren omdat de zenuweinden ook verbrand zijn. De huid heeft meestal een gele of zwarte kleur. Raadpleeg in geval van derdegraads brandwonden altijd direct een arts.

Wat te doen bij brandwonden?

Eerste hulp bij brandwonden is het koelen van de wond met lauw, stromend water. Hoewel dit misschien lang lijkt, moet je de huid minstens 15 minuten en bij voorkeur langer blijven koelen. Dit helpt de hitte uit de huid te trekken en vermindert de pijn.

Hoe verzorg ik brandwonden?

Bij eerstegraads en de meeste tweedegraads brandwonden (waarbij de huid nog intact is) is het belangrijk om de huid goed te hydrateren. Gebruik hiervoor producten die niet irriterend zijn voor de huid en die juist verzachtend werken.

Bij zonnebrand is het belangrijk om de huid goed te hydrateren en te beschermen tegen verdere blootstelling aan de zon. De hannah Touch of Silk en First Aid zijn perfecte opties om een door de zon verbrande huid te verzorgen. Deze producten zijn mild voor de huid en kalmeren deze. De siliconen in Touch of Silk voorkomen littekens en bevorderen een mooie, egale genezing van de huid.

's Avonds kan de huid heel zacht gereinigd worden met de hannah Cleansing Milk. Deze milde reinigingsmelk heeft een pH-waarde die neutraal is voor de huid, waardoor haar natuurlijke beschermende barrière niet wordt aangetast en ze niet onnodig uitdroogt. Na het reinigen van de huid is hannah Vitamin Complex een absolute aanrader: het biedt intensieve verzorging dankzij de toevoeging van vitamines A, D, E, F en K, die direct door de huid worden opgenomen en helpen bij het genezingsproces.

Om te voorkomen dat de huid (verder) verbrandt is het belangrijk om een milde zonnebrandcrème te gebruiken die geschikt is voor jouw huidtype.

Let op: gebruik deze producten niet op een open wond zonder overleg met een arts. Wees altijd voorzichtig met brandwonden en zorg ervoor dat je ze goed hydrateert en koelt.