Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE

Huidirritatie

Huidirritatie kan op alle leeftijden voorkomen en plotseling ontstaan. Het begint wanneer de beschermende barrièrefunctie van je huid verzwakt raakt. Hierdoor krijgen bacteriën, allergenen, chemische stoffen en andere vervuilers meer grip op je huid. Symptomen van geïrriteerde huid zijn vaak schilfers, zwellingen en roodheid. Daarnaast kan het ook gaan jeuken. Huidirritatie kan een bijzonder lastig probleem zijn en het kan je flink belemmeren in de opties voor verzorgingsproducten. Het is net zo belangrijk als bij elk ander huidtype om de juiste producten te vinden die geschikt zijn voor jouw persoonlijke behoeften.

Huidirritatie

Huidirritatie kan een bijzonder lastig probleem zijn en het kan je flink belemmeren in de opties voor verzorgingsproducten. Het is net zo belangrijk als bij elk ander huidtype om de juiste producten te vinden die geschikt zijn voor jouw persoonlijke behoeften.

hannah huidverzorging voor huidirritatie
De hannah bestseller; 24-hour Skin Balancing
hannah huidverzorging voor huidirritatie

 


 

Het is ontzettend vervelend als je last hebt van huidirritatie. Gelukkig is dit met de juiste huidverzorgingsproducten goed te behandelen. De juiste producten kunnen de huid kalmeren en zorgen voor een rustiger resultaat.

In dit artikel vind je meer informatie over huidirritaties, welke producten geschikt zijn en wat je beter niet kunt doen met dit huidtype.

Wat verstaan we onder huidirritatie?

Huidirritatie kan op alle leeftijden voorkomen en plotseling ontstaan. Het begint wanneer de beschermende barrièrefunctie van je huid verzwakt raakt. Hierdoor krijgen bacteriën, allergenen, chemische stoffen en andere vervuilers meer grip op je huid. Symptomen van geïrriteerde huid zijn vaak schilfers, zwellingen en roodheid. Daarnaast kan het ook gaan jeuken.

Don'ts bij huidirritatie

De geïrriteerde huid is erg gevoelig, dus het is belangrijk om dit type huid voorzichtig te behandelen. Wees voorzichtig met agressieve reinigingsmiddelen zoals zeep, zelfs wasmiddelen kunnen al irritatie veroorzaken. Ook parfum en conserveringsmiddelen kunnen de huid irriteren. Overmatig wassen met gewoon water kan ook nadelig zijn voor een geïrriteerde huid. Water kan namelijk paradoxalerwijs uitdroging veroorzaken, wat kan leiden tot meer irritatie, roodheid en jeuk.

Reinig de huid daarom niet te vaak en gebruik milde producten die geschikt zijn voor dit huidtype.

Zo verzorg je een geïrriteerde huid

Een zachte reiniging is de eerste stap voor een goede verzorging van de huid. Milde producten zijn essentieel voor een geïrriteerde huid. Voor het reinigen adviseren wij bijvoorbeeld een reinigingsmelk of olie. De hannah Cleansing Oil is een gezichtsolie die delicaat reinigt. 

Na het gebruik van een reinigingsmelk raden we aan om de hannah Sensitive Skin Lotion te gebruiken. Deze lotion kalmeert niet alleen de huid, maar verhoogt ook nog eens de weerstand van je natuurlijke beschermlaag.

Na het reinigen van de huid en het gebruik van lotion is het belangrijk om deze te voeden en beschermen met een crème. 

Een kalmerend masker, één of twee keer per week, kan de huid nog meer tot rust brengen. 

Tot slot is het van groot belang om de huid goed te beschermen tegen zonlicht. Zonnestralen kunnen ervoor zorgen dat huidirritatie verergert. Goede zonbescherming voorkomt dit en beschermt je tegelijkertijd tegen schadelijke UVA- en UVB-straling.

Wees voorzichtig bij huidirritatie: bescherm je huid goed tegen de zon en reinig je huid niet te vaak. Met de juiste producten kun je een geïrriteerde huid op milde wijze verzorgen, waardoor problemen onder controle blijven of zelfs verminderd worden.