Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE

Littekens

Littekens zijn de resultaten van beschadigingen aan de huid. Wanneer de huid ernstig beschadigd is, zal het lichaam bindweefsel produceren om de wond te herstellen. Dit nieuw gevormde bindweefsel is anders dan het normale weefsel van de huid en vormt uiteindelijk een litteken. Als alleen de bovenste laag van de huid beschadigd is, zal er geen littekenvorming optreden. Littekens veroorzaken meestal weinig klachten, behalve dat ze cosmetisch storend kunnen zijn. Met goede verzorging vallen ze echter minder op.

Littekens

Littekens veroorzaken meestal weinig klachten, behalve dat ze cosmetisch storend kunnen zijn. Met goede verzorging vallen ze echter minder op.

hannah huidverzorging voor littekens
hannah huidverzorging voor littekens

 


 

Littekens kunnen op verschillende manieren ontstaan. Bijvoorbeeld door acne, een ongeluk of een operatie. Er zijn talloze manieren waarop littekens gevormd kunnen worden en daarom is het belangrijk om ze goed te verzorgen. Gelukkig zijn er speciale producten die de huid extra ondersteunen. In dit artikel gaan we dieper in op de verzorging van dit huidtype en laten we zien welke producten daarvoor beschikbaar zijn.

Maar wat zijn littekens?

Littekens ontstaan als beschadigingen in de huid zo ernstig zijn dat het bindweefsel wordt aangemaakt om de wond te herstellen. Dit bindweefsel verschilt van het normale huidweefsel en vormt het litteken. Als alleen de bovenste laag van de huid beschadigd is, zal er geen littekenvorming optreden. Littekens veroorzaken meestal weinig klachten, behalve dat ze cosmetisch storend kunnen zijn. Met goede verzorging vallen ze echter minder op.

Don'ts bij littekens

Dit huidtype is erg gevoelig en daarom is voorzichtigheid geboden. De zon kan deze nieuwe, pigmentloze huid namelijk ernstig verbranden, dus het is niet aan te raden om onbeschermd naar buiten te gaan.

Daarnaast is het belangrijk om niet te lang te wachten met de juiste verzorging van het gebied waarop de littekens zichtbaar zijn. Hoe eerder je hiermee begint, hoe mooier de huid zal genezen. Tijdens het herstelproces is het cruciaal om geen korstjes weg te krabben, omdat dit het helingsproces verstoort.

De juiste verzorging

Een goede verzorging begint altijd met een grondige reiniging. De huid met littekens kan kwetsbaar zijn, dus is het belangrijk om de huid op een milde manier schoon te maken. De hannah Cleansing Milk is hiervoor geschikt. Deze pH-huidneutrale reiniger behoudt de natuurlijke beschermlaag van de huid zonder uitdroging te veroorzaken.

Wat voor elk huidtype belangrijk is, geldt ook voor dit specifieke huidtype: gebruik een hydraterende crème. Dit zorgt ervoor dat de huid soepel blijft en door het masseren van de crème kan het litteken vervagen. Let er wel op dat je een crème kiest zonder irriterende ingrediënten. De hannah Remodelling Crème is speciaal ontwikkeld voor het gebruik bij littekens, brandwonden, rosacea en eczeem. Het hoge percentage aan natuurlijke vitamine E zorgt voor herstel van beschadigde huidcellen.

Tot slot is het cruciaal om de huid met littekens goed te beschermen tegen de zon met minimaal factor 30. 

Het is dus belangrijk om voorzichtig te zijn met een huid met littekens. Zorg ervoor dat je de huid goed gehydrateerd houdt en beschermt tegen schadelijke zonnestralen. Hoewel vlekken nooit prettig zijn, kunnen ze minder zichtbaar worden door een milde polijstmethode toe te passen op de huid en het gebruik van camouflerende crèmes.