Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE

Eczeem

Net zoals bij elk ander huidtype, heeft de huid met eczeem baat bij een goede verzorging. Het vraagt echter soms om extra aandacht. Door het gebruik van geschikte producten kan voorkomen worden dat het probleem verergert. Een huid met eczeem is vaak droog en zeer gevoelig. De huid kan allergische reacties vertonen op verschillende ingrediënten. Kies daarom bij eczeem altijd voor producten zonder alcohol, parfum, zeep en andere irriterende stoffen. Ontdek de hannah verzorging die geschikt is voor de eczeemhuid.

Eczeem

Een huid met eczeem is vaak droog en zeer gevoelig. De huid kan allergische reacties vertonen op verschillende ingrediënten. Ontdek de hannah verzorging die geschikt is voor de eczeemhuid.

De hannah bestseller; 24-hour Skin Balancing
hannah huidverzorging voor eczeem
hannah huidverzorging voor eczeem

 


 

De huid met eczeem heeft net als elk ander huidtype baat bij de juiste verzorging. Soms heeft deze huid echter wat extra aandacht nodig. Door gebruik te maken van de juiste producten kan voorkomen worden dat het probleem erger wordt en kan de huid mogelijk zelfs verbeteren. In dit artikel vertellen we hoe je de huid met eczeem kunt verzorgen en welke producten wij aanbevelen.

Wat is eczeem?

Eczeem is een (soms) chronische huidaandoening die niet besmettelijk is. Het is een ontstekingsreactie van de huid. Deze ontstekingsreactie manifesteert zich vaak in roodheid, blaasjes, zwellingen en kloofjes op de huid. De huid met deze aandoening jeukt ook vaak.

Eczeem kan erfelijk zijn, maar kan ook ontstaan door externe factoren zoals stress of (voedsel)allergieën. Er zijn verschillende soorten van deze aandoening, zoals contacteczeem, atopisch eczeem en dyshidrotisch eczeem.

Don'ts bij eczeem

Dit huidtype is vaak droog en zeer gevoelig. De huid kan allergische reacties vertonen op verschillende ingrediënten. Wees dus voorzichtig met producten die veel alcohol, parfum, zeep en andere irriterende stoffen bevatten.

Deze huid is ook erg gevoelig voor water. Water kan doordringen in wondjes op de huid en daar ontstekingen veroorzaken. Bovendien droogt te veel heet water de huid uit. Douche en was de huid dus met mate.

Het verzorgen van de huid met eczeem

Dat deze huid niet goed tegen te veel heet water kan, betekent niet dat hij niet goed gereinigd hoeft te worden. Ook dit huidtype heeft baat bij dagelijkse goede en milde reiniging.

Omdat dit huidtype snel reageert op verschillende stoffen, is het belangrijk om zeer milde producten te gebruiken die alleen zachte en verzorgende ingrediënten bevatten. Bij het reinigen van de huid is het aanbevolen om een milk of een olie te gebruiken zoals de hannah Cleansing Oil. Een zeer zachte reiniger die geschikt is voor dit huidtype.

Na het reinigen is het tijd om een verzorgende crème aan te brengen. De huid met eczeem is snel droog en zeer gevoelig, dus het is belangrijk om een product te gebruiken dat hydraterend en verzorgend is. 

Het af en toe aanbrengen van een serum is zeker niet verkeerd voor iemand met dit huidtype. Het werkt effectief tegen een droge huid en vermindert ruwheid terwijl het direct en langdurig verzacht wanneer je een serum aanbrengt.

Een kalmerend masker is heerlijk voor de gevoelige en droge huid van iemand met eczeem. Dit zorgt niet alleen voor een ontspanningsmoment voor de huid, maar ook voor de geest. Het hannah Hydro Balancing Mask geeft de huid een heerlijke boost en hydrateert intensief terwijl het tegelijkertijd de huid kalmeert. 

Tot slot is het voor mensen met eczeem erg belangrijk om niet onbeschermd in de zon te gaan: dit kan de symptomen verergeren. Een geschikte hannah crème is onder andere de hannah High Quality. Dit product beschermt de huid tegen de zon zonder irritatie te veroorzaken.