Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE

Rosacea

Rosacea is een ontstekingsziekte die valt onder de categorie 'zeer gevoelige huid'. De kenmerken van rosacea zijn een branderig gevoel en prikkeling van de huid, roodheid in het gezicht (met name op de wangen, kin en neus) en vaak ook kleine vlekjes en puistjes. Deze puistjes ontstaan echter niet zoals bij een vette huid door overtollig talg, maar eerder omdat dit huidtype de neiging heeft droog te zijn. Net zoals bij elk type huid met specifieke problemen, is het essentieel om de juiste verzorgingsproducten te gebruiken voor rosacea-gevoelige huid. Het toepassen van geschikte hannah producten kan helpen voorkomen dat dit probleem verergert.

Rosacea

Net zoals bij elk type huid met specifieke problemen, is het essentieel om de juiste verzorgingsproducten te gebruiken voor rosacea-gevoelige huid. Het toepassen van geschikte hannah producten kan helpen voorkomen dat dit probleem verergert.

hannah huidverzorging voor rosacea
hannah huidverzorging voor rosacea

 


 

Het is van essentieel belang om de juiste verzorging te gebruiken voor de huid met rosacea. Door het gebruik van geschikte producten kan voorkomen worden dat het probleem verergert en kan de huid mogelijk zelfs verbeteren. In dit artikel geven we uitgebreide informatie over hoe je jouw huid met rosacea kunt verzorgen en welke hannah producten wij aanbevelen voor dit huidtype.

Wat is rosacea?

Rosacea is een ontstekingsziekte die valt onder de categorie 'zeer gevoelige huid'. De kenmerken van rosacea zijn een branderig gevoel en prikkeling van de huid, roodheid in het gezicht (met name op de wangen, kin en neus) en vaak ook kleine vlekjes en puistjes. Deze puistjes ontstaan echter niet zoals bij een vette huid door overtollig talg, maar eerder omdat dit huidtype de neiging heeft droog te zijn.

Don'ts bij rosacea

De huid met rosacea is uiterst gevoelig en moet dus heel voorzichtig behandeld worden. Er zijn bepaalde dingen die je beter kunt vermijden bij dit huidtype: producten met veel parfum en alcohol kunnen het beste vermeden worden. Ook het gebruik van te heet water tijdens het reinigen van je gezicht is niet goed voor deze huid. Het is verstandig om stress zoveel mogelijk te vermijden omdat stress namelijk kan leiden tot meer ontstekingen in de huid. Daarnaast is het belangrijk om de zon te vermijden zonder goede bescherming, aangezien deze gevoelige huid daar niet goed tegen kan.

Verzorging van de huid met rosacea

Hoewel rosacea niet genezen kan worden, kan de juiste verzorging ervoor zorgen dat het gezicht er minder rood en geïrriteerd uitziet.

Het is allereerst belangrijk om de huid dagelijks 's ochtends en 's avonds grondig maar voorzichtig te reinigen. Gebruik geen zeepachtige producten, maar kies voor een milde reiniger zoals een milk of cleansing oil. 

Na het reinigen van de huid is het essentieel om een goede en kalmerende crème aan te brengen. Aangezien dit huidtype vaak wat droger is, wordt een zachte en voedende crème sterk aanbevolen. 

Voor iedereen is het belangrijk, maar vooral voor mensen met rosacea: bescherm de huid goed tegen de zon. De klachten van deze huid kunnen verergeren door blootstelling aan de zon. Gebruik daarom minimaal factor 30 zonnebescherming voordat je naar buiten gaat.

Een masker kan ook erg prettig zijn voor dit huidtype, aangezien het de huid een extra boost geeft en vaak zeer voedend is. Bovendien zorgt een masker vaak voor een ontspannen moment, wat alleen maar goed is voor dit type huid. Het hannah Hydro Balancing Mask geeft bijvoorbeeld een echte oppepper aan de huid en zorgt voor optimale hydratatie. Na het gebruik van dit masker voelt de huid heerlijk zacht en gehydrateerd aan. 

De huid met rosacea vereist uiterst voorzichtige behandeling. Zoals hierboven vermeld, zijn er gelukkig talloze producten om deze zeer gevoelige huid dagelijks op de juiste manier te verzorgen.