Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE

Wat is acne?

Acne is een huidconditie die zich vooral manifesteert door puistjes en mee-eters. Daarnaast is de huid veelal rood en gevoelig voor ontstekingen. Puistjes worden voornamelijk in verband gebracht met de puberteit. De meeste mensen hebben er namelijk na hun 19e levensjaar geen last meer van. Toch betekent dit niet dat acne na de puberteit niet meer voorkomt. De belangrijkste oorzaak van een acne is een verhoogde productie van talg wat ook op latere leeftijd kan voorkomen. Hoewel het een ongevaarlijke aandoening is, kan acne wel voor psychologische problemen zorgen. Daarom is het voor je mentale gezondheid belangrijk om actie te ondernemen. Er is namelijk zeker wat te doen tegen acne.

Wat te doen tegen acne?

Om wat te doen tegen acne kun je terecht bij een dermatoloog of een ANBOS-gediplomeerde schoonheidsspecialist. De behandelingen van beiden worden vergoed door zorgverzekeraars. Als je huidproblemen minder ernstig van aard zijn, vraag je je wellicht af wat thuis te doen is tegen acne. Er zijn veel huidproducten op de markt verkrijgbaar waarmee je acne zelf thuis kunt behandelen. Het thuis behandelen van acne verloopt doorgaans in twee stappen. De eerste stap bestaat uit het exfoliëren van de huid. Hiervoor gebruik je een huidproduct dat de buitenste huidlaag ontdoet van dode huidcellen die de poriën verstoppen en een ophoping van talg veroorzaken. De tweede stap bestaat uit het aanbrengen van werkstoffen die dieper in de huid binnendringen om de productie van talg tegen te gaan.

Waar moet ik op letten bij huidproducten die acne tegen gaan?

Om thuis effectief wat te doen tegen acne is het van belang om te letten op de kwaliteit van de huidproducten en de specifieke ingrediënten daarvan. Het is raadzaam om de huid te exfoliëren met fruitzuren. Deze worden ook wel retinoïden genoemd. Fruitzuren verwijderen de dode huidcellen en voorkomen dat de poriën verstopt raken. Als je besluit wat te doen tegen acne, is het raadzaam om minerale oliën te vermijden. Een aantal voorbeelden van minerale oliën zijn paraffine, lanoline en vaseline. Deze producten verstoppen de poriën en kunnen zodoende de ontwikkeling van acne zelfs stimuleren. Bekijk daarom altijd de lijst met ingrediënten van het huidproduct dat je wilt gebruiken om wat te doen tegen acne. Bij www.hethannahhuis.nl/anti-acne kun je terecht voor huidproducten van hoge kwaliteit om effectief wat te doen tegen acne.