Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE

Hoe voorkom ik een schrale huid tijdens de wintermaanden?

Buiten is het koud en binnen warm, dit zijn zware tijden voor onze huid. Met de seizoensveranderingen veranderen ook de behoefte van de huid. In de winter is een goede verzorging dan ook heel erg belangrijk! In dit artikel geven we je tips hoe je je huid het beste kan beschermen tegen een schrale huid!

Hoe ontstaat een schrale huid eigenlijk?

In de winter kleden we ons warm aan om lekker warm te blijven, maar hoe zit dat met de huid? Ook de huid heeft behoefte aan een ‘winterjasje’. Bij een buitentemperatuur onder de 8 graden schakelen de talgkliertjes over op een soort spaarstand. Door deze spaarstand wordt de huid minder goed beschermd en het vocht kan sneller verdampen, de kans op een schrale huid wordt daardoor sterk verhoogt. In huis is er vaak sprake van een droge lucht, door de centrale verwarming, waardoor droogrimpeltjes en schilferige, ruwe plekjes op de huid kunnen ontstaan.

Een verzorgende crème biedt uitkomst!

Geen gewone crème maar een crème waarin meer lipiden (vetten) zitten zoals bijvoorbeeld de hannah Cell Recovery.

Deze crème zorgt ervoor dat de vocht/vethuishouding weer in balans komt. Doordat er een vetfilmpje over de huid word gelegd vermindert het vochtverlies en de oliën zorgen voor een natuurlijke penetratie van de huideigen vetten. Dit is dus een uitermate geschikte creme om de huid extra te beschermen tegen de winterkou! 

Zo bestrijd je winterse bleekheid

Een door de kou geteisterde teint ziet er vaal en grauw uit, dit wordt ook wel winterse bleekheid genoemd. Wat nodig is, is een energiestoot waardoor de huidcellen weer snel geactiveerd worden. Hulp vind je in de hannah Cell Active die ervoor zorgt dat de doorbloeding optimaal blijft.

De Cell Active veroorzaakt een sterke doorbloeding in de huid en geeft een intensieve zuurstofimpuls, in een mum van tijd ziet het gezicht er weer stralend fris en rozig uit. 

Ook de lippen hebben in de winter extra bescherming nodig

De mond heeft geen talgkliertjes om voor een beschermend laagje te zorgen, hierdoor reageert de huid van de lippen zeer gevoelig op kou en nattigheid. Als de huid gaat trekken, ga je deze automatisch met de tong bevochtigen. Daardoor droogt de huid nog meer uit, wordt ruw en er ontstaan kloofjes. Het is daarom raadzaam om bij vorst altijd een verzorgende stift bij de hand te hebben en regelmatig de lippen in te smeren om de lippen soepel te houden.

hannah Lip Touch is speciaal ontwikkeld om het volumeverlies van de lippen tegen te gaan. Daarnaast pakt het droge en schrale lippen effectief aan. 

Bescherm je tegen de winterzon!

Ook hier moet de huid tegen beschermd worden in de wintermaanden! Zeker als je op wintersport gaat is belangrijk om de huid goed te beschermen tegen UV straling. hannah Juvi Protect is een beschermer met een factor 30, deze beschermt jouw huid voldoende in de winterzon!

Maar daarnaast beschermd deze crème ook tegen vrije radicalen met antioxidanten, zoals de ingrediënten Macadamia olie en de vitamines A en C. hannah Juvi Protect neemt daarnaast irritatie en roodheden weg en heeft een kalmerende functie dankzij Aloë Vera.