Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE

Hannah Body Shield SPF 50, jouw bodyguard in de zon

Het Hannahhuis heeft een nieuw product in het assortiment: Hannah Body Shield SPF 50. Deze zonnebrandcrème biedt je een stevige bescherming tegen de zon, terwijl hij tegelijkertijd de huid verzorgt en voedt. Het Hannahhuis vroeg me deze crème tegen de zon te testen en dat heb ik de afgelopen tijd uitvoerig gedaan. Om alvast een klein tipje van de sluier op te lichten: ik ben enthousiast!

 

Zonbescherming

De zon is heerlijk, dat vindt bijna iedereen. De zon is ook erg goed voor je. Door dagelijks een minuut of 20 onbeschermd in de zon te zitten, kan het lichaam voldoende vitamine D aanmaken uit de opgevangen UV B stralen. Nu hoef je niet poedelnaakt in de tuin te gaan liggen, maar gewoon even in de zon zitten is voldoende om genoeg vitamine D aan te maken voor het lichaam. Na die 20 minuten is het zaak de huid te gaan beschermen tegen schadelijke UV A stralen. Veel zonnebrandcrèmes beschermen de huid enkel tegen UV B stralen, maar Hannah Body Shield SPF 50 zorgt voor 

  hannah spf 50

optimale bescherming door het weren van UV A én B stralen. Deze crème beschermt zowel volwassenen als kinderen tegen verbranding.

 

Verzorging

Hannah Body Shield SPF 50 geeft niet alleen een goede zonbescherming, het product verzorgt de huid tegelijkertijd door de toevoeging van onder andere hydraterende en verzachtende glycerine en vitamine E. Deze werkstoffen zorgen ervoor dat de natuurlijke vocht- en vetbalans op pijl blijft en heerlijk zacht aanvoelt. Ook voorkomen deze ingrediënten voortijdige veroudering van de huid door de zon.

 

Body Shield Spf 50  

Gebruiksgemak

De Hannah Body Shield SPF 50 is qua substantie ideaal: hij loopt tijdens het smeren niet van je handen of lijf af, maar is ook niet zo dik dat je blijft wrijven om de witte waas weg te krijgen. Het minimale witte laagje dat je soms even blijft zien, is binnen een paar minuten in de huid getrokken. Wanneer de zonnebrandcrème na een paar minuten in de huid is getrokken, voelt de huid verzorgd en soepel aan, zonder te plakken. Hannah Body Shield SPF 50 voorziet je twee uur lang van een perfecte bescherming tegen de zon, daarna is het tijd om nog een laagje aan te brengen. Ook na het zwemmen breng je een nieuw laagje aan. Op deze manier is de huid de hele dag beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon.

 

 

Mijn ervaring

De afgelopen tijd heb ik Hannah Body Shield SPF 50 uitvoerig getest. Voor mij was dit een perfecte match, omdat ik een echte bleekscheet ben met een gevoelige huid en zonneallergie. Ik begon wat sceptisch aan de test. Ik geloofde meteen dat dit product me tegen verbranding zou beschermen, maar kon mijn huid er wel tegen, zou ik er geen jeuk van krijgen en zou ik niet alsnog zonneallergie krijgen?

Door mijn huidtype vermijd ik de zon het liefst zo veel mogelijk, maar tijdens het testen ben ik toch maar gewoon de zon in gegaan. Ik ben zelfs een tijdje naar een meer geweest om daar wat rond te scharrelen en op een kleedje in de zon te liggen. En mijn huid? Die vond het allemaal prima!!

 

Hannah Body Shield SPF 50 heeft alles gedaan wat hij beloofde en meer. Mijn gevoelige huid reageert goed op deze zonnebrandcrème en laat geen irritaties zien. Ik heb geen spoortje van verbranding op mijn huid gezien en ook zonneallergie was afwezig tijdens en na het zonnen.

 

Daarnaast blijft de crème fijn aanvoelen op de huid. Hij plakt absoluut niet en zelfs wanneer je je voeten en benen in het zand legt, veeg je dat zand er zo weer af. In de warme zon blijft de substantie van het product goed en de tube is waterdicht (ja, ik heb het getest).

  hannah body shield

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat het product niet waterproof is. Heb je dus een lekkere duik genomen, dan is het zaak om je opnieuw in te smeren om goed beschermd te blijven.