Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE

hannah kleimasker voor een gereinigde en zachte huid!

Natuurlijk is het belangrijk en goed om iedere dag de huid te reinigen met een reinigingsmelk of –olie. Niet iedereen weet echter dat het ook belangrijk is om twee tot drie keer per week de huid een iets diepere reiniging te geven. Om je daar een handje bij te helpen is er de hannah Cleansing Clay. Dit reinigende kleimasker belooft de huid intensief te reinigen en tegelijkertijd goed te verzorgen. Na gebruik van het masker zou de huid schoon, zacht en comfortabel aan moeten voelen. Natuurlijk testte ik dit masker uitgebreid en in onderstaande blog lees je mijn ervaringen met de hannah Cleansing Clay.

 

 

Het uiterlijk

Mag ik even heel oppervlakkig beginnen door het prachtige uiterlijk van dit product te benoemen? Hannah maakt echt werk van de verpakking van haar producten. Dit potje heeft niet alleen een mooi uiterlijk door de doorzichtige verpakking en de zwarte letters. Het deksel van dit masker is wat mij betreft de echte blikvanger. Op de foto zie je het mooie hannah logo met de twee leeuwen in het zilver, onder een doorzichtige deksel. Schitterend! Dit potje misstaat zeker niet op de wastafel.

 

Hannah Cleansing Clay met twee soorten klei

De kracht van de Cleansing Clay zit hem in de twee soorten klei die in dit reinigende masker zitten: kaolien (een kleisoort, rijk aan o.a. silicium) en bentoniet (een roze kleisoort van vulkanische oorsprong, rijk aan

 

hannah kleimasker

o.a. humuszuren, natrium en meer dan 70 sporenelementen). Deze twee kleisoorten zorgen  ervoor dat de huid op een zachte en milde wijze een intensieve ‘detox-behandeling’ krijgt. De combinatie van de twee kleisoorten zorgt ervoor dat het masker afvalstoffen, onzuiverheden en overtollig talg effectief verwijdert. Daarnaast zorgt het product ervoor dat de huid wordt geactiveerd doordat zuurstof vrijkomt in de huidcellen.

 

hannah cleansing clay kleimasker  

Een kleimasker voor ieder huidtype

De Cleansing Clay is geschikt voor ieder huidtype, maar met name voor de onzuivere en/of vettere huid. Vanwege de ontstekingsremmende en verzachtende eigenschappen van de twee kleisoorten is hij ook zeer geschikt voor een gevoelige en zelfs een geïrriteerde huid.

Ik heb zelf een gevoelige huid en heb dit masker in de afgelopen weken uitgebreid getest. Ik kan vast verklappen dat mijn gevoelige huid er zeer goed op reageert. 


Mijn ervaring met hannah Cleansing Clay

Het eerste dat me opviel toen ik het potje met het masker opendraaide, was de heerlijke geur van het masker. Er zit wat parfum in het masker, maar mijn huid heeft daar geen last van gehad.

In de verpakking vind je naast het masker ook een klein spateltje. Met dit spateltje haal ik een schepje van het masker uit de verpakking. Door het spateltje te gebruiken komen er geen bacteriën van de vingers in het potje en blijft het masker langer goed. Daarna verdeelde ik met mijn (schone) handen het masker over mijn gereinigde gezicht. Het masker voelt heerlijk fris aan op de huid.

 

Dan is het tijd om het masker op te laten drogen. Bij een masker dacht ik aan zo’n masker waarvan je hele gezicht strak staat na vijf minuten, maar dit masker blijft heerlijk zacht en soepel. In plaats van op de huid op te drogen, trekt dit masker echt in de huid waar het zijn werk kan doen.

Na een minuut of tien is het tijd om het masker af te spoelen. Ik heb gemerkt dat dit het gemakkelijkst gaat met een warme natte doek (of een kompresdoek). Met warm water en de handen kan het masker ook verwijderd worden, maar duurt het iets langer.

  hannah cleansing clay

 

Na het afspoelen van het masker en het afdrogen van mijn gezicht voelt mijn huid heerlijk zacht en fris aan. Ik heb echt het gevoel dat mijn gezicht goed gereinigd is, zonder het uit te drogen of te irriteren.

Als iemand met een gevoelige huid die niet vaak maskers kan gebruiken, ben ik heel erg blij dat ik dit heerlijke masker heb mogen testen. Mijn huid voelt heerlijk schoon en zacht aan na gebruik van de hannah Cleansing Clay en ik kan iedereen aanraden dit masker een keer of twee per week te gebruiken voor een gereinigde en frisse huid.