Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE

hannah huidreiniging

In dit artikel gaan we in op het reinigen van de huid, waarom is dit zo belangrijk en hoe kun je dit het beste doen?

Het belang van een hannah huidreiniging

Dat je je huid moet reinigen weten de meeste mensen wel. Maar waarom dit zo belangrijk is, dat is voor veel mensen vaak niet helemaal duidelijk. In dit artikel willen we je wat meer vertellen waar een goede huidreiniging aan moet voldoen, en waarom je daarmee de huid helpt.

Als je je huid niet reinigt kan dit als gevolg hebben dat de huid grauw en dof wordt, de poriën kunnen verstoppen waardoor onzuiverheden kunnen ontstaan en de huid wordt minder beschermt tegen invloeden van buitenaf zoals bijvoorbeeld de zon. Met name het verstoppen van de poriën kan vervelende gevolgen hebben waarbij ontstekingen kunnen optreden. Om dit te voorkomen is een goede hannah huidreiniging van belang. 

Naast het feit dat het verzuimen van een goede huidreiniging allerlei vervelende gevolgen kan hebben, is het ook nog eens zo dat de huidreiniging er voor zorgt dat werkstoffen niet of nauwelijks worden opgenomen door de huid. Het effect van een crème zal dus minimaal zijn, ook als is de crème nog zo duur. Kortom, een goede hannah huidreiniging is de basis van het dagelijkse verzorgingsritueel.

Een goede hannah huidreiniging doe je als volgt:

Omdat de huid zowel overdag als 's nachts afvalstoffen produceert komen er huidvetten aan het huid oppervlak te liggen. Als je deze wast met gewoon kraanwater zullen deze huidvetten niet oplossen, water lost immers geen vet op. Huidreinigings producten van hannah zijn ontwikkelt om deze huidvetten op te lossen en dus daadwerkelijk van het huidoppervlak te verwijderen. Aangezien het produceren van deze afvalstoffen de hele dag door gaat is het van belang zowel 's morgens als 's avonds de huid te reinigen

Het reinigen van de huid doe je door een geringe hoeveelheid hannah cleansing oil of hannah cleansing milk op de handpalm aan te brengen en het te verdelen over een droog gezicht. Maak je handen nat met lauw warm water en was zo je gezicht. Daarna alles afspoelen met water en reinig de huid met wat lotion na. Dit doe je het beste door wat lotion op een droog watje aan te brengen en daarmee de huid na te reinigen, hierdoor worden de laatste restjes vuil verwijdert en de zuurgraad (PH) van de huid herstelt.

Een aantal zaken waar je verder bij het reinigen nog op moet letten zijn:

  • Was voordat je begint je handen
  • Gebruik geen reinigingsdoekjes, deze reinigen oppervlakkig en drogen de huid uit
  • Indien je make-up gebruikt, verwijder deze dan met een watje met wat reinigingsproduct erop
  • Peel 2 tot 3 maal per week de huid met een zachte peeling. Hiermee worden dode huidcellen verwijdert waardoor werkstoffen nog beter kunnen worden opgenomen.

Nu je weet hoe je het beste een goede hannah huidreiniging uitvoert willen we ook nog even stil staan bij de verschillende cleansers die hannah aanbied. Ofwel: welke cleanser is geschikt voor welk huidtype. hannah kent twee soorten cleanser: hannah cleansing oil en hannah cleansing milk. Onderstaand hebben we de verschillen in het kort even naast elkaar gezet.

hannah Cleansing Oil
hannah huidreiniging Oil 

Zeer milde maar effectieve, natuurlijke gezichtsreiniger op basis van natuurlijke oliën. Het heeft een hydrofiele samenstelling waardoor het product goed mengt met water. De Cleansing Oil bevat dermofeel wat zorgt voor een hoge mate aan verdraagzaamheid. Geschikt voor: de vette, droge, gevoelige, vochtarme, verouderde, veeleisende huid. Ook in te zetten bij acne, rosacea, eczeem en huidirritatie.

hannah Cleansing Milk
hannah huidreiniging milk 

pH-neutrale gezichtsreiniger die de huid op uiterst zachte maar intensieve manier reinigt. Het heeft een hydrofiele samenstelling waardoor het product goed mengt met water. Geschikt voor: de normale, vette, droge, gevoelige, vochtarme, verouderde en veeleisende huid. Ook in te zetten bij pigmentatie.


Beide reinigers zijn breed inzetbaar, in grote lijnen wordt de cleansing oil, met name door de toevoeging van Dermofeel, voornamelijk ingezet bij de wat meer problematische huid omdat met dit product de kans op een reactie erg laag is. Toch kan de Cleansing Milk hier ook voor worden gebruikt maar wordt deze voornamelijk op de wat meer normalere huid toegepast. 

Huidadvies

Mocht je na het lezen van dit artikel toch nog vragen hebben over het reinigen van de huid of over het gebruik van een van de hannah huidreiniging producten dan is het raadzaam om hierover contact met ons op te nemen of een op uw huid afgestemd huidadvies aan te vragen. Wij zullen u dan specifiek voor uw huid adviseren wat voor u de beste reiniging inhoud.