Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE

SPF crèmes als bescherming tegen de zon

De zon krijgt steeds meer impact zodra het weer beter en beter wordt. De bescherming tegen de zon wordt daarom ook steeds belangrijker! Het is nogal verleidelijk om heerlijk in het zonnetje te zitten, maar vergeet dan niet de bescherming van je huid tegen de zon met een SPF crème. Je herkent het vast wel, je gaat lekker zonnen en vervolgens vergeet je jezelf in te smeren. Het resultaat? Een roodgekleurde, beschadigde en pijnlijke huid. Dat wil uiteindelijk niemand. Maar wat is dan de juiste bescherming tegen de zon? Bij Het hannahhuis vind je drie verschillende crèmes van hannah. Dit zijn de Fade Treatment, High Quality en Juvi Protect. Elk van deze crèmes zijn dagcrèmes die zijn voorzien van een SPF. Ideaal, want elk van deze crèmes kun je dus gebruiken in plaats van een gewone 24 uurs crème terwijl deze tegelijkertijd bescherming biedt tegen schadelijke invloeden op de huid. Het is dus eigenlijk niet een zonnebrandcrème, maar meer een voedende beschermende gezichtscrème. Oftewel twee vliegen in een klap: bescherming van de huid tegen de zon en een dagcrème die 24 uur bescherming biedt. Laat het zonnetje maar weer komen!  
 

De bescherming tegen de zon is per huid verschillend

Om je huid optimaal te beschermen tegen de zon is het vooral belangrijk om te weten welk huidtype je hebt. Er zijn vier verschillende huidtypen onder te verdelen in de getallen een tot en met vier. Elk huidtype heeft een ander zonkrachtgetal. Voor huidtype 1 geldt een zonkrachtgetal van 60. De huid verbrandt snel en wordt eigenlijk niet bruin. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een bleke huid met sproeten. Dan heb je huidtype 2 met een zonkrachtgetal van 100 waarbij de huid redelijk snel verbrandt en langzaam bruin wordt. Dit zijn de mensen met een lichte huid en blond haar. Huidtype 3 wordt gekenmerkt door een zonkrachtgetal van 200 waarbij de huid soms verbrandt en eenvoudig bruin wordt. Deze mensen hebben vaak een licht getinte huid en donkere ogen. Met huidtype 4 verbrand je eigenlijk nooit en word je zeer snel bruin. Hier geldt een zonkrachtgetal van maar liefst 300. Maar hoe bereken je nu hoe je zonder bescherming tegen de zon lekker in het zonnetje kunt zitten? Dat doe je zo! Kies het zonkrachtgetal wat bij jouw huid past en deel deze door de zonkracht van die dag. Zo zie je precies hoe lang je onbeschermd in de zon kunt zitten. 
 

Meer weten over de juiste bescherming tegen de zon?

Wij kunnen ons voorstellen dat je misschien toch nog wat extra informatie wenst over de bescherming tegen de zon. De bescherming van de huid tegen de zon is van groot belang, maar ook geheel afhankelijk van de gevoeligheid van je huid en het type huid. Onze huidspecialisten helpen je graag verder met een huidadvies op maat zodat je precies weet welk product het meest geschikt is voor je.